Gå til hovedinnhold

Karriere

Har du lyst til å være med og utvikle og levere tjenester som gjør hverdagen enklere for studenter, forskere og ansatte?

Sikt skal bli Norges beste offentlige arbeidsplass

Den viktigste ressursen vi har er de ansatte, sier Roar Olsen, direktør i Sikt:

– Sammen skal vi skape det som vi har sagt skal bli Norges beste offentlige arbeidsplass. Det er kanskje et hårete mål, men vi tenker at det må til for å tiltrekke oss og beholde de beste folkene. Å støtte kunnskapssektoren i å nå sine mål er et samfunnsoppdrag som motiverer og skaper engasjement.

Vi skal bli best, og vi skal jobbe aktivt for å bli det.

– Jeg blir motivert av å jobbe mot et så stort og ambisiøst mål. Jeg synes det er en befrielse at vi tør å si det – at vi ikke er der i dag, men at vi skal jobbe kontinuerlig med å bli best. Det er en stor drivkraft for meg, sier senior HR-rådgiver Mona Aagaard om målsetningen.

Møt noen av våre ansatte

Fotografi av Monika Danielsen

Monika Danielsen

Monika Danielsen er leder for seksjon for kunde, og jobber tett med kundene våre.

– Det beste med jobben min er at jeg har stor variasjon, og det skjer nye ting hele tiden. Vi har over 80 ulike tjenester, og det er vårt ansvar å ha oversikt over hva vi tilbyr og hvilke problemer vi løser. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har hatt en kjedelig dag på jobb!

Fotografi av lona Podliashanyk

Illona Podliashanyk

Ilona Podliashanyk er student og har fast jobb som utvikler etter studiene hos oss. Hun beskriver arbeidshverdagen sin i teamet på campusnett som veldig spennende. 

– I Sikt får jeg lov til å prøve. Arbeidsoppgavene mine er reelle, og jeg får muligheten til å påvirke et virkelig produkt. I stedet for å bare lese om ting, får jeg lære gjennom å sette meg inn i oppgavene og lage en løsning på problemet.

Fotografi av Mona Aagaard

Mona Aagaard

Mona Aagaard jobber som senior HR-rådgiver hos oss. Som HR-rådgiver i Sikt får du være med å påvirke og forme hvordan vi skal bli en attraktiv arbeidsgiver. 

– Det er spennende å jobbe med en ny organisasjon som har over 50 år gamle røtter. Det betyr at vi ikke jobber med å få bygd opp HR-avdelingen helt fra bunnen av, men vi jobber med å finne det beste fra de tre organisasjonene og sette det sammen på en ny måte.

Hvem er vi, og hva jobber vi med?

Sikt utvikler og leverer fellestjenester til kunnskapssektoren som gjør hverdagen enklere for studenter og ansatte. Vi utvikler tjenester til universiteter, høgskoler, forskningsinstitutter og skoler. Du har kanskje hørt om Feide, eduroam, Cristin og Vitnemålsportalen?

Vi er rundt 370 ansatte med ulik fagkompetanse spredt over tre byer: Trondheim, Bergen og Oslo. 

Les mer om Sikt

Mangfoldet i våre bakgrunner spenner vidt, men vi jobber alle sammen for:

 • At kunnskapssektoren har god tilgang til infrastruktur og fellestjenester som gir gode brukeropplevelser
 • Datadeling for mer innovasjon og økt verdiskaping
 • Åpen forsking og nye forskningsmuligheter
 • Styrket informasjonstrygghet og personvern innenfor kunnskapssektoren

Slik er det å jobbe i Sikt

I Sikt jobber vi hovedsakelig teambasert og tverrfaglig. Vi legger til rette for at ulike kompetanser og perspektiv skal brukes sammen i utviklingen av nye og eksisterende tjenester. Du får rom til å prøve, feile og lære. Det er også viktig for oss at våre ansatte har en god balanse mellom jobb og fritid.

Hos oss får du:

 • Fleksibel arbeidstidsordning med betalt lunsj
 • Trening i arbeidstiden
 • Dekket mobiltelefon og bredbånd
 • Gode velferdsordninger
 • Gode muligheter for kompetanseutvikling
 • 8 ekstra feriedager etter fylte 62 år
 • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse
 • Trivelige kolleger i Trondheim, Bergen og Oslo 

Ledige stillinger

Seniorutvikler og klar for noe nytt? 

Sikt søker flere dyktige seniorutviklere til å bidra med utvikling av våre fellestjenester for forskning, utdanning og datainfrastruktur. Vi er en pådriver for digitalisering og våre tjenester benyttes daglig av mer enn 1 million brukere. I fremoverlente og tverrfaglige produktteam jobber ...
Søknadsfrist: 27. november 2022
Les mer og søk her
Hovedkontor

Abels gate 5
7030 Trondheim
Norge

Se kart
Avdelingskontor

Harald Hårfagres gate 29
5007 Bergen
Norge

Se kart
Avdelingskontor

Fridtjof Nansens vei 19
0369 Oslo
Norge

Se kart