Sommerstudent i Sikt

Ønsker du deg en sommerjobb hvor det du gjør skaper verdi for faktiske sluttbrukere? Er du nysgjerrig på hvordan det er å jobbe innovativt i en teknologibedrift? Da bør du søke på jobb som sommerstudent i Sikt. 

Hva gjør en sommerstudent?

Sikt er kunnskapssektorens tjenesteleverandør, og vi utvikler og leverer mange av de tjenestene du til daglig bruker som student, som for eksempel Feide, Samordna Opptak, eduroam, Vitnemålsportalen og Studentweb. Som sommerstudent hos oss får du være med på å videreutvikle disse produktene og tjenestene - helt på ekte.

Du kan forvente noen sosiale og lærerike uker med både faglig og personlig utvikling. Du får være med å påvirke tjenester som millioner av norske elever og studenter er avhengig av i skolehverdagen sin. Jobben utføres i samarbeid med andre studenter, og du vil få tett oppfølging av dedikerte og faglig sterke veiledere. Vanligvis får flere tilbud om deltidsstilling i etterkant av sommerjobben.

Hvordan er det å være sommerstudent i Sikt?

Sommeren 2023 hadde 46 flinke studenter sommerjobb i Sikt. Camilla Kristiansen Birkelund, dataingeniørstudent ved NTNU, likte å jobbe med noe så ekte. - Det at produktet vi lager skal tas i bruk etter at vi er ferdige med det, er en kjempegod motivator for å gjøre det så godt man får til. Man får også veldig mye ansvar og selvstendighet når man er her. 

Ingrid Hjelm-Hansen, som studerer industriell design i Trondheim, jobba i et tverrfaglig team med designere, sikkerhetsfolk og en utvikler. Sammen utviklet de en portal for kundene til cybersikkerhetssenteret i Sikt.  

De samla innsikt og kartla behov gjennom intervjuer og brukertester, for å kunne utvikle en mer optimal kundeportal. Kundeportalen de utvikla en prototype på skal gi brukerne en oversikt over hvordan de ligger an på cybersikkerhet. De vil blant annet enkelt kunne dele kunnskap med andre i virksomheten sin, kommunisere med andre i sin sektor og melde seg på kurs.

- Det er veldig kult å kunne jobbe med noe som faktisk skal brukes videre. Vi har lignende prosjekter på skolen, men man få en helt ny dybde i prosjektet når man vet at det skal brukes og at det har verdi for kunder. Det at vi også får snakka direkte med kunder har vært veldig lærerikt og spennende. 

Ingrid fikk ikke bare oppleve hvordan ting fungerer i arbeidslivet, men fikk også testa hva hun selv trives best med og synes er mest artig innenfor design. Hun trekker også fram det tverrfaglige samarbeidet og en ukentlig faglig sparring som har gitt henne muligheten til å lære mer om både eget og andre fagfelt. Dersom noen synes det høres litt skummelt ut å prøve seg på så reelle prosjekter, har Ingrid noen betryggende ord.

 - Jeg synes du bør søke sommerjobb i Sikt fordi her får man veldig god oppfølging, man blir godt tatt vare på og man føler seg veldig trygg hele veien. 

-Ingrid, sommerstudent 2023

Stillingsutlysning for sommerstudenter til sommeren 2024 legges ut i løpet av høsten.