Nasjonal digitaliseringsportefølje
Porteføljen består av tiltak i regi av Sikt, HK-dir og andre aktører, og retter seg både mot videreutvikling av eksisterende produkter og tjenester, og utvikling og etablering av nye. Porteføljen besluttes og forvaltes i henhold til Samstyringsmodellen.
Tiltak
Modernisering av Felles studentsystem (FS)
Felles Studentsystem (FS) feiret 25 år høsten 2021 og har gjennom hele sin levetid levert verdi til UH-sektoren. Med et samfunn i stadig endring, trenger utdanningsinstitusjonene tilpasningsdyktige, gode og brukervennlige tjenester basert på felles infrastruktur og standarder. For å møte dette behovet må FS moderniseres.
Sikt
Cris/NVA: Forskningsinformasjon og vitenarkiv samlet i ett system
Cris/NVA-prosjektet handler om å etablere en felles nasjonal løsning for forskningsinformasjon og vitenarkiv. Løsningen gir oversikt over norsk forskning, gjør publikasjoner åpent tilgjengelig, og tilrettelegger for gjenbruk av metadata. Sikt (tidligere Unit) har ansvar for å utvikle og innføre det nye systemet.
Sikt
Fremtidens opptak
Samfunnets behov for opptak har endret seg betraktelig de 25 årene som Samordna opptak har eksistert. Det er nå behov for en mer fleksibel ordning for å tildele studieplasser eller for påmelding til enkeltstående kurs. Det skal utvikles et system som vil videreføre gevinstene ved et samordna opptak til universiteter og høyskoler, samt gi gevinst ved at andre institusjoner og aktører kan gjennomføre opptak
HK-dir, Sikt
Neste generasjons IKT-løsninger som understøtter læring og vurdering
UH-sektoren og Sikt står foran store veivalg når det gjelder anskaffelser av sentrale tjenester for læring og vurdering innenfor høyere utdanning.
Sikt
UH Sak
UH Sak skal etablere og rulle ut en felles løsning for saksbehandling og dokumentasjonsforvaltning for UH-sektor.
BOTT, UH-17, Sikt
Nasjonalt utdanningsregister
Nasjonalt utdanningsregister skal gi en samlet oversikt over både aktive og historiske utdanningstilbud som tilbys av ulike institusjoner, og den formelle statusen for utdanningstilbudene i form av akkreditering.
Sikt
Analyseplattform
Analyseplattformen innebærer etablering av en fellestjeneste for uthenting av data fra aktuelle kildesystemer på tvers av fagområder, samt dataintegrasjon, datavask og modellering av data tilrettelagt for analyse.
Sikt
Felles IAM – rett tilgang til rett tid
Identitets og tilgangsstyring (IAM) handler om å gi studenter, forskere og ansatte riktig tilgang til systemer, tjenester og ressurser til riktig tid, samt avslutte tilgang for brukere som ikke lenger skal ha det.
Sikt
KUDAF - Kunnskapssektorens datafelleskap
KUDAF skal sørge for tryggere, enklere og bedre deling av data.
HK-dir
Tilgjengeliggjøring og deling av forskningsadministrativ informasjon (TILDE)
TILDE skal gjøre det enklere og mindre arbeidskrevende for forskere og andre involverte å utføre administrative arbeidsoppgaver knyttet til forskning.
Sikt
Veien videre - bibliotektjenester
Kontrakten med nåværende leverandør av biblioteksystemet løper ut i 2024. Frem til da vil vi jobbe med å skaffe innsikt i fremtidige behov og brukerkrav for å sikre gode og kostnadseffektive bibliotektjenester.
Sikt
Datasamlinger om det norske samfunnet
En sentral del av Sikt sitt oppdrag er å arkivere, tilrettelegge og formidle data til forskning og analyse. Det er avgjørende at dataene er enkle å finne for forskere og andre, at de kan koples sammen, at brukerne kan få tilgang til dem i et forståelig format, at de kan gjenbrukes og siteres på riktig måte.
Sikt
Cyberforsvar for forskning og utdanning
Vi har sett gjennom de siste år at det er en stadig økende interesse for informasjonsverdier i norsk kunnskapssektor fra forskjellige trusselaktører. Cybersikkerhetssenteret for forskning og utdanning etablert i 2021 er et utgangspunkt for videre arbeid med å styrke informasjonssikkerheten og personvernet i sektoren. For at Cybersikkerhetssenteret skal klare å følge med i den rivende utviklingen innenfor cyberforsvar kreves ytterligere innsats.
Sikt
Neste generasjon forskningsnett
Forskningsnettet er grunnleggende for muliggjørende og trygg digitalisering i sektoren og har en viktig oppgave i å knytte institusjoner og forskningsinstrumentering sammen og tilby forskerne overføringskapasitet til en stadig større mengde forskningsdata, både nasjonalt og internasjonalt. For at vi skal kunne skalere opp kapasitet for å dekke veksten i overføringsbehov og kunne etablere nye tjenester, vil det for den neste perioden være behov for en løpende oppskalering av kapasitet i den grunnleggende optiske overføringsteknologien.
Sikt
Datadeling for innovasjon og forskning
Å sette kunnskapssektoren i bedre stand til å forvalte, dele og bruke data er avgjørende for å lykkes både i henhold til mål om styrket konkurransekraft og innnovasjonsevne og utvikle fagmiljøer av fremragende kvalitet. Ved å etablere en plattform for sikker deling av data skaper vi et økosystem for deling, bruk og gjenbruk av data der kunnskapssektoren og næringslivet og offentlig sektor deltar på lik linje og der alle parter både bidrar inn og tar ut nytteverdi.
Sikt
Kontakt
Lurer du på noe, eller vil du vite mer om våre produkter og tjenester?
