Surveybanken: Slik finner du relevante forskningsdata!

Denne våren arrangerer Sikt korte webinar om hvordan du kan finne forskningsdata i Surveybanken. Kursene krever ingen forkunnskaper og er åpen for alle interesserte.

20. mars 2024

Start: 20. mars 2024 kl. 09:00
Slutt: 20. mars 2024 kl. 09:45

Webinar

I Surveybanken finner du analyseklare forskningsdata som omhandler mennesker og samfunn, og produsert av både enkeltforskere og større forskningsinstitutt. Her finner du bla. data fra kjente undersøkelser, som Ungdata og Norsk Medborgerpanel.

Alle dataene er kvalitetssikret og behandlet, slik at de er av høy kvalitet og egner seg for bruk i videre forskning eller utdanning. I Surveybanken kan du browse igjennom datasamlingen vår og søke på spørsmål på tvers av ulike datasett.

Vi har over 3500 ulike datasett helt tilbake fra 1957, og hvert år kommer det nye data inn.

Målgruppe

Webinaret er for studenter som planlegger å bruke forskningsdata i oppgaver eller i emner, og andre som er interessert å vite mer om tjenesten vår. Webinaret er åpent for alle, og krever ingen forkunnskaper.

Du får en smakebit på hvilke data du kan finne via Surveybanken, og vi viser hvordan du kan kjøre enkle analyser uten bruk av statistikkprogram.

Vi går også gjennom hvordan du enkelt kan logge deg inn og bestille datasettet for å kjøre analyser i stata, spss eller tilsvarende.

Neste kurs

Har du lyst å delta, men kan ikke denne gangen? Dette webinaret arrangerer vi også: