Sikt lanserer sikker KI-chat i oktober

Kunstig intelligens (KI) endrer måten vi jobber og lærer på, og blir stadig mer integrert i vår hverdag. Sikt har ambisiøse mål om å støtte norsk kunnskapssektor i denne utviklingen gjennom trygge og pålitelige tjenester. Vi er derfor glade for å annonsere at vi lanserer en tjeneste for sikker KI-chat i oktober.

14. september 2023

Bilde som illustrerer kunstig intelligens. Dame på blå bakgrunn med robot-lignende utseende

KI gir nye muligheter og utfordringer

KI endrer hvordan vi tilnærmer oss både undervisning, forskning og administrative oppgaver. Med nye muligheter innen KI kommer også nye utfordringer, spesielt knyttet til personvern og informasjonssikkerhet. I Sikt har sikkerhet og personvern høyeste prioritet, og dette står sentralt også i utviklingen av den nye tjenesten.

Sikkerhet og personvern i førersetet

Mange i kunnskapssektoren har, med rette, bekymringer rundt bruken av KI-verktøy som ChatGPT og personvern og sikkerhet. Derfor lanserer vi en løsning som beskytter dine personlige data gjennom å gi sikker tilgang til en slik tjeneste.

Gjennom en kombinasjon av API-integrasjon og Feide-pålogging, leverer vi en tjeneste hvor vi begrenser flyten av brukernes personopplysninger til tredjeparter.

Vi gjennomfører også en grundig personvernvurdering for tjenesten, og vi følger Digitaliseringsdirektoratets (Digdirs) anbefalinger for ansvarlig bruk av KI i offentlig sektor.

Bli med i læringskollektiv for KI

I tillegg til å levere sikker KI-chat, vil vi også samarbeide med alle i sektoren som ønsker en arena for erfaringsutveksling, kunnskapsdeling og diskusjon rundt alt som rører seg på KI-feltet.

Vi inviterer derfor alle interesserte til å melde seg inn i Sikt læringskollektiv for KI (du må være ansatt i en virksomhet som er kunde av Sikt for å kunne delta).

Meld interesse for den nye tjenesten

Den nye tjenesten er under utvikling, og allerede nå kan du melde interesse for sikker KI-chat fra Sikt, helt uforpliktende. Du kan melde interesse her.

Vi vil kontakte alle som melder sin interesse med informasjon og oppdateringer om den nye tjenesten for sikker KI-chat.

Følg med på Sikts nyhetsbrev og på våre nettsider for mer informasjon om lansering av den nye tjenesten fremover!

Aktuelt fra Sikt